הזמנתך התקבלה בהצלחה!
להלן הפרטים:
ברגעים אלה ממש נשלח אליך מייל עם פרטי הרכישה, קוד השובר ופרטים ליצירת קשר עם
נורית בזל על מנת לתאם את מועד הפעילות.
במידה והמייל לא מגיע, יש לבדוק בתיקיית הספאם.
ברגעים אלה ממש נשלח אליך מייל עם פרטי הרכישה.
חשוב לבדוק שהמייל הגיע כי יש בו פרטים חשובים נוספים!
במידה והמייל לא מגיע, יש לבדוק בתיקיית הספאם.
רכישת כרטיסים ושוברים:
אחרונים
תהליך הרכישה יתאפס בעוד: 10:00
לחצו כאן לקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית
מתאים לגילאים: 18 ומעלה
איפה נפגשים? ירושלים
סיור משוררות – כותבות הכל במכחול
אלזה לסקר שילר, רחל, לאה גולדברג, זלדה ויונה וולך הן גיבורות הסיור כותבות הכול במכחול. שכונת שערי חסד הציורית ושכונת רחביה היפה הן הרקע לסיור מרגש בעקבות חמש המשוררות שכולן ציירו, היו בירושלים וירושלים הייתה בשירתן.
אלזה לסקר שילר היהודיה נחשבת כיום לגדולה במשוררות גרמניה. רחל חיפשה אהבה בירושלים. לאה גולדברג הייתה יוצרת רבת פנים. זלדה הייתה משוררת פורצת דרך ברחוב החרדי. יונה וולך נודעה כאכספרסיוניסטית ונועזת.
את כולן "נפגוש" בטיול מרגש זה.
שערי חסד
הוקמה ב-1907 כשכונה מודרנית ל"מתנגדים". השכונה הוקמה ביזמת נפתלי צבי פורוש ואביו, ר' שלמה זלמן פורוש, ונקראה על שם הגמ"ח שהקים האב ב-1870. בסיור משוררות נראה את השכונה המשנה היום את המראה שלה, אך עדיין שומרת על חן העבר. נעבור ליד בית המדרש הגר"א ונראה את שעון השמש שיצר משה שפירא, יהודי חרדי חובב אסטרונומיה שעשה שעוני שמש מיוחדים ומדוייקים. הסופר חיים באר מספר על משה שפירא בספרו "חבלים". אבי הדמות המרכזית בספר נוסע לפתח תקווה כדי לשכנע את משה שפירא לבוא לירושלים ולתקן את שעון השמש בבית כנסת "זהרי חמה" ברחוב יפו, אך לא מצליח כי משה שפירא זוכר שהבריטים רוצים כי יעלה להר הבית לתקן שם שעונים שניזוקו. לא עוזרות ההפצרות וגם ההבטחה שהבריטים כבר עזבו את הארץ… בשכונת שערי חסד נראה את הבתים המקוריים ואת בורות המים, וגם את הבתים שבנו עולים חדשים חרדיים מארצות הרווחה שבאו בשנים האחרונות לאזור. באזור זה יפה לטייל בחג החנוכה ולראות את החנוכיות המוצבות מחוץ לבתים לפירסום הנס. עוד על סיור חנוכיות.
רחביה
שכונת גנים שנוסדה בתקופת המנדט ותושביה היו שמנה וסלתה של העיר, בהם מנהיגי הישוב כמו הנשיא יצחק בן-צבי ורעייתו – רחל ינאית, ד"ר מנחם אוסישקין – ראש הקרן הקיימת, ד"ר ארתור רופין – ראש מחלקת ההתיישבות של ההסתדרות הציונית, אנשי רוח כפרופ' הוגו ברגמן – מקים הספרייה הלאומית והרקטור הראשון של האוניברסיטה העברית, פרופ' גרשום שלום הקבליסט, המשורר אברהם בן-יצחק סונה והפרופ' ארנסט סימון. חלק מהם היו בקשרים עם כמה מהמשוררות, ובטיול בעקבות משוררות נספר על קשרים אלה.
שמי נורית בזל, בעבר הייתי מורה לספרות ולמעלה מעשרים שנה אני מורת דרך.
התמחתי בסיורים וטיולים בירושלים ורבים מסיוריי הם סיורים ספרותיים.
הייתי רכזת בקורס מורי דרך של משרד התיירות. אני מדריכה במוסדות תרבות שונים בהם: יד יצחק בן-צבי, קתדראות עממיות מכון אבשלום, תרבות לישראל ועוד.